Dopravná situácia 29.1.2007

29.01.2007 Celý región

Poprad 29. januára (TASR) - Pod Tatrami v noci nadnes zafúkalo viaceré úseky ciest, na ktorých uviazlo niekoľko áut, vrátane posypového vozidla. Zaviate sú c...
Poprad 29. januára (TASR) - Pod Tatrami v noci nadnes zafúkalo viaceré úseky ciest, na ktorých uviazlo niekoľko áut, vrátane posypového vozidla. Zaviate sú cesty medzi Popradom a Gánovcami, medzi Popradom, Kvetnicou a Hranovnicou a tiež medzi Popradom a Spišským Bystrým cez Visovú.

\"Požiadali sme o pomoc záchranné brigády z Humenného s vyslobodzovacím vozidlom a zo Žiliny s pluhom. Krátko po šiestej hodine zasadne v Poprade krízový štáb, \" informoval TASR riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Poprade Ondrej Šproch.
Apeloval na vodičov, aby zvážili jazdu autom, pretože vzhľadom na pokračujúce sneženie a silný nárazový vietor sa situácia na cestách neustále mení.

Stav o 7:40
V okolí Popradu sú neprejazdné cesty:
Poprad - Spišské Bystré - premávka odklonená, v ceste sa nachádzajú zaviaté vozidlá, od obce Sp. Bystré je skrižovaný autobus harmonika,
Poprad - Hranovnica - v ceste je skrížovaný kamión, v ceste sa tiež nachádzajú vozidlá už v snehových jazykoch
Poprad - Vysoké Tatry - cesta je nezjazdná pre snehové jazyky
Poprad - Veľky Slavkov - cesta je nezjazdná pre snehové jazyky
Poprad - Veľká Lomnica - nezjazdná pre snehové jazyky
Poprad - Štôla - nezjazdná pre snehové jazyky.
Cesty v obciach Lúčivná, Štrba, Liptovská Teplička ťažko prejazdné.
Poprad - Levoča 1/18 - cesta je zjazdná
Poprad - Svit - cesta je prejazdná s obtiažami
Cesta 1/18 v úseku Tatranská Štrba - Važec je neprejazdná

Stav o 9:50
09:50 hod. Cesta č. I/18 v úseku Poprad - Tatranská Štrba je sprejazdnený, s tým, že v úseku medzi Popradom a Svitom v pravom jazdnom pruhu sú odstavené 3 kaminomy, ktorých vodiči si nasadzujú snehové reťaze a po ich nasadení budú pokračovať v jazde v smere na Tatranskú Štrbu.

Stav o 11:28
Diaľnica D1 je v úseku Ivachnová - Važec smerom na Poprad momentálne neprejazdná. Problémy spôsobuje sneh, ktorý zablokoval cestu 1. triedy 1/18, na ktorú sa diaľnica napája.
Ako ďalej TASR informoval hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Marcel Jánošík, premávka sa v súčasnosti z diaľnice odkláňa na iné cesty. Vozidlá, ktoré medzičasom vytvorili kolónu sa presúvajú na odpočívadlá a krajnice, aby sprístupnili úsek pre servisné vozy.

Dňa 29.01.2007 v dobe od 12:40 hod. až do odvolania bola cesta č. I/67 v úseku medzi Kežmarkom a Spišskou Belou uzavretá z dôvodu nezjazdnosti uvedenej komunikácie pre intenzívne sneženie a silný vietor.

Stav o 13:53
Cestná premávka na št. ceste I/73 v úseku Nižný Komarnik - hraničný priechod Vyšný Komárnik v okr. Svidník je z dôvodu hustého sneženia a prác na cestách obmedzená. V uvedenom úseku je potrebné zvýšiť pozornosť.

Dňa 29.01.2007 od 14:00 hod. do odvolania bol uzavretý úsek cesty č. I/67 medzi Popradom, časť Matejovce až Veľká Lomnica z dôvodu nezjazdnosti komunikácie v uvedenom úseku.

Stav o 14:32
Cesta v úseku Poprad, časť Matejovce až Veľká Lomnica je prejazdná v jednom jazdnom pruhu, premávku riadi hliadka PZ v oboch smeroch.

Dňa 29.01.2007 v dobe od 12:40 hod. až do odvolania bola cesta č. I/67 v úseku medzi Kežmarkom a Spišskou Belou uzavretá z dôvodu nezjazdnosti uvedenej komunikácie pre intenzívne sneženie a silný vietor.

O 14.48 hod. cesta v tomto úseku je sprejazdnená v jednom jazdnom pruhu, v oboch smeroch ju riadi hliadka PZ.

Cesta I/18 sprejazdnená o 15.00 hod. v oboch smeroch od Popradu smerom na Važec a L: Mikuláš.

Cesta I/68 pri obci Puste Pole, okr. SL, je od 15.00 hod. neprejazdná v oboch smeroch. Na ceste je skrižovaná AVIA, ktorá tvorí prekážku a celú úsek cesty od Kamenice, okr. PO, na Ľubotín, okr. SL, je neprejazdný.

Cesta I/77 medzi Spišskou Belou, okr. KK a Podolincom, okr. SL je pre nákladnú dopravu neprejazdná v oboch smeroch od 15.25 hod. dňa 29.1.2007. V uvedenom úseku je premávka riadena políciou.

Cesta č. I/67 Poprad, Vernár, Rožňava a cesta č. I/66 Vernár - Brezno sú pre nákladnú dopravu uzavreté v oboch smeroch od 16.30 hod. dňa 29.1.2007. V uvedenom úseku je premávka riadena políciou.
Premávka v uvedenom úseku pre nákladnú dopravu obnovená o 17.00 hod.

Cesta Poprad - Starý Smokovec, V. Tatry sprejazdnená o 18.45 hod.
 

Vyberte región

mark